TNG & WordPress

De website Familiestamboom.frl is gebouwd met WordPress en voor het verwerken van de genealogische software is er gebruik gemaakt van The Next Generation (TNG) software.

Het thema wat ik gebruik is VioMag Pro, deze is voor een klein bedrag te koop. Op dit moment is de website van deze theme offline.

Vervolgens heb ik gebruik gemaakt van de methode zoals staat omschreven op de website van Cees Kloosterman. Hieronder de basis stappen zoals ik heb gedaan voor mijn website (www.familiestamboom.frl).

Voor vragen of hulp verwijs ik je graag naar het forum. (Forum is nog leeg vanwege recente start)

 • Installeer WordPress in je “root folder” van je website.
 • Installeer je TNG software in een “sub root folder”. In mijn geval is dat “genealogie”. Ik laat WP alsmede TNG op een eigen database draaien. Maar je kan er ook voor kiezen om beiden op één database te laten draaien.
 • Maak nu op je PC, met bijvoorbeeld “kladblok”, de 3 onderstaande bestanden aan.
  – WPTNG-topmenu.php
  – WPTNG-footer.php
  – WPTNG-meta.php
 • Wanneer je deze allemaal hebt aangemaakt dan vul je deze met onderstaande codes. Alleen de code wat “< >” staat in het bestand plakken. Wanneer het niet lukt kun je de bestanden hier downloaden.

WPTNG-topmenu.php
<?php
require (“../wp-blog-header.php”);
get_header ();
 ?>

WPTNG-meta.php
<?php
global $cms; ?>
<link href=”<?php echo $cms[‘tngpath’]; ?>
rel=”stylesheet” type=”text/css”/>

WPTNG-footer.php
<?php
get_footer (); 
?>

Deze 3 bestanden uploaden naar de “root” waar je de TNG software hebt geïnstalleerd. Vervolgens ga je via de “backend” naar de instellingen van TNG. En ga je naar “site opmaak en definitie”.
Wijzig bij “Persoonlijke kopregels (Header)” in WPTNG-topmenu.php, “Persoonlijke voetregels (Footer)” in WPTNG-footer.php en bij “Persoonlijke meta” in WPTNG-meta.php.

Voorbeeld Site-opmaak
 • Ga in de “backend” van je TNG website naar instellingen en dan naar “Sjabloon instellingen”. Bij “Sta sjabloon selectie toe” kun je gewoon “ja” laten staan. Bij “Sjabloon” moet het vakje leeg zijn.

Ga nu naar je WordPress website en maak een “aangepaste” link naar je TNG website. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor de achternamen. De link ziet er dan als volgt uit: https://www.familiestamboom.eu/genealogie/surnames.php

Inlog Widget

Registratie en inloggen is nu mogelijk dankzij een “Widget” van Mahesh. Hierdoor hoeft niet meer voor beide systemen een account te worden aangemaakt of bij beiden te worden ingelogd.
Widget is te vinden op de website van Mahesh.