Tips

Zelf starten


Wanneer je wilt beginnen met genealogie, begin dan eenvoudig. Begin bij je vader, moeder, opa, oma en andere familieleden. Haal bij dezen alle informatie op en verwerk deze in een stamboom. Deze zou je kunnen verwerken in bijvoorbeeld Aldfear. Dit is een gratis stamboomprogramma dat je op je computer kan installeren.

Wanneer de opgehaalde informatie is verwerkt probeer dan voor de “gaten” de antwoorden te vinden. Je kan dit doen door bijvoorbeeld de archieven te bezoeken. Maar je kan ook online gaan zoeken in bijvoorbeeld Wiewaswie.nl of Openarch.nl.

Zorg ervoor dat de informatie die je vindt dat je hierbij je bron vermeld. Zo maak jij je stamboom betrouwbaar. Ga niet hele stambomen kopiëren van bijvoorbeeld Stamboom Online of andere online aanbieders. Want er worden vele fouten gekopieerd zonder dat iemand deze heeft gecontroleerd.


Let ook op de AVG ook deze is van toepassing bij genealogie. Personen die na 1919 zijn geboren en waarbij niet met zekerheid is vast te stellen dat deze zijn overleden, mag je niet publiceren.

Als jij je stamboom online wil publiceren zou ik willen adviseren om gebruik te maken van TNG software. Deze software is niet gratis maar is wel gebruiksvriendelijk. Je hebt dan alleen nog een webruimte nodig. Deze zou je kunnen bestellen bij One.com.


Mijn website, Familiestamboom.frl, draait bij One.com en ik maak gebruik van Wordpress en TNG. Daarnaast is de website beveiligd met SSL.

© Petersohn.nl